Joves

“Es diu que les noves generacions serán difícils de gobernar. Així ho espero”.  Alain

“La joventut no és un temps de la vida, és un estat de l’esperit”.  Mateo Aleman


Si estàs llegint això és que estàs en aquesta etapa, la joventut, que podríem dir tècnicament se situa entre l’adolescència i l’edat adulta. Quines edats comprèn la joventut? Difícil de respondre doncs és molt relatiu, però a grans trets la podríem ubicar entre els 16 i els 30 anys. Però no et confonguis, hi ha persones de més de 40 anys que se senten encara joves! Per tant si acceptem que la joventut és aquella etapa d’assoliment i gaudi de l’autonomia, on s’adquireixen responsabilitats, deixarem obert el rang d’edats a la valoració i sentiment personal d’un mateix! Pensem que les classificacions se’ns quedem curtes i difícilment responen al món canviant on vivim.

Si és be cert que, com a joves, vivim habitualment uns anys de culminació en la formació, les primeres experiències laborals, emancipació en l’habitatge respecte el nucli dels pares, formació de la parella (en alguns casos convivència i primeres maternitats/paternitats, procesos d’adopció o acolliments), experiències d’oci… Totes aquestes vivències poden formar part de la joventut. Si les experiencies d’autonomia, emancipació, recerca de feina, parella… són satisfactòries és un període caracteritzat per la intensitat, l’energia i la plenitud personal.

A vegades, però, el món no se’ns presenta com voldríem, i es fa difícil trobar feina, tenim males experiències amb la parella, ens hem posat en algun embolic o simplement, no sabem cap a quina direcció seguir.

Altres vegades ens sentim emocionalment malament, desprovistos de recursos personals per fer front a la vida, desmotivats, tristos o angoixats.

Sigui com sigui a vegades necessitem ajuda externa per fer front a les dificultats que la vida ens va plantejant. Des de SAAF Penedès et podem acompanyar: escoltant, compartint i junts, buscant eines per poder sentir-te més a gust amb tu mateix i la vida.

Les dificultats per les que sovint ens consulten els joves són:

  Neguit o malestar intern

  Tristesa o desmotivació

  Manca de projecte vitals

  Dificultat en les relacions personals

  Dificultat en les relacions familiars

  Dubtes en la criança dels fills

  Teràpia de parella

  Separacions

  Consum de tòxics