Olga Montserrat

"Sóc llicenciada en Psicologia i especialitzada en l’atenció a adolescents, joves i psicoteràpia familiar. Treballo des d’una perspectiva sistèmica enriquida amb tècniques cognitivo conductuals."

Formació:

- Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona

- Col.legiada núm 14624 per Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

- Postgrau en intervenció familiar sistèmica

- Postgrau en intervencions estratègiques breus i centrades en les solucions

Formacions addicionals:

- Estatègies per generar canvis en les families

- L’aplicació de la teràpia cognitivo conductual

- L’abordatge clínic de la infancia

- Conducció de grups

- Tutora de treballs de final de grau de la Universitat Oberta de Catalunya

Inicialment els meus interessos en varen centrar en l’orientació cognitivo-conductual, però la pràctica professional em va rebel·lar que calia ampliar la mirada a la intervenció familiar, donat que la mirada individual es quedava pobra en alguns casos. Els darrers anys la meva formació ha estat entorn a la teràpia familiar sistèmica. Actualment el meu desig és continuar ampliant la meva formació, no nomes en sistèmica, sinó en la vessant més humanista i teràpies de tercera generació.

En línies generals, entenc que cada persona necessita una mirada única i una resposta a la mida de les seves necessitats, més enllà de cenyir-se a unes tècniques o orientació concreta.

Experiència professional:

La meva experiencia professional s’ha centrat els darrers onze anys en l’atenció a la infància i l’adolescencia i el treball familiar, combinant el servei a l’administració pública en l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència de l’Alt Penedès amb la pràctica privada al SAAF Penedès.

Anteriorment havia treballat a la xarxa pública en el camp de les adiccions, combinant sempre amb la consulta particular on atenia a infants, adolescents i adults acompanyant-los en les dificultats que van sorgint al llarg de la vida.

Actualment exerceixo com a psicòloga al SAAF Penedès, servei del qual en sóc creadora. Treballo també de tutora de treballs de finals de grau de la Universitat Oberta de Catalunya.

Mònica Llopart

"Sóc llicenciada en Psicologia, treballo des de la perspectiva psicodinàmica i relacional i tinc una àmplia experiència amb infants i les seves famílies."

Formació:

- Llicenciada en Psicologia per la UAB

- Màster de Psicopatologia per la UAB des de la perspectiva cognitiva i conductual.

- Màster de Psicoterapia Psicoanalítica per l’ACPP. Reconegut per la UdG i la FEAP

- Màster en Perfeccionament en Psicoteràpia Psicoanalítica. Reconegut per la FEAP

- Seminari d’Observació de Nadons

- Altres formacions relacionades amb la Infància i el desenvolupament humà.

Experiència professional:

Des de l’inici de la meva activitat professional he estat compaginant el treball en la xarxa pública de salut mental i l’activitat de la consulta privada en diversos centres.

Sóc especialista en desenvolupament infantil, fa més de 10 anys que treballo com a psicòloga en el Centre d’Atenció precoç de Vilafranca del Penedès.

Entenc la psicoteràpia des d’una perspectiva psicodinàmica i relacional. La psicoteràpia, és un espai on podem compartir i conèixer a través de la paraula, el dibuix i el joc allò que ens fa patir o ens preocupa.

La psicoteràpia ajuda als infants i a les families a començar a conectar amb tot el món emocional, ajuda descobrir allò amagat o oblidat per tal de desencallar el que ens fa patir o ens dificulta el creixement.

Col·laboradors :

Otger Amatller

Psicòleg especialitzat en drogodependències

Sara Ferret

Art-tallerista especialitzada en mixedmedia

Noemí Jansà

Mediadora familiar i jurista